Meerderheid weigert zebrapad aan het kruispunt Arkenvest-Basiliekstraat

De gewijzigde verkeersituatie aan de Parklaan-Arkenvest zorgt de laatste tijd voor heel wat onduidelijkheid bij de Hallenaar. Om daar iets aan te doen stelde N-VA Halle raadslid Sven Pletincx op de jongste gemeenteraad voor om langs de kant van de bibliotheek een zebrapad en extra signalisatie te plaatsen aan de kruising van de Basiliekstraat, de Parklaan en de Arkenvest.
 
Binnen een zone 30 mogen voetgangers overal oversteken, maar ze moeten wel altijd voorrang verlenen aan het doorgaand verkeer. Als er een extra zebrapad komt hebben ze voorrang op het verkeer, en dat maakt het voor de automobilisten meteen ook een pak duidelijker.
 
De Halse meerderheid stemde tegen dit voorstel. “Onbegrijpelijk”, vindt Pletincx. “In deze omgeving zijn er bijzonder veel voetgangers. Ik denk dan aan de kinderen die op weg zijn naar school of bibliotheek, of pendelaars van en naar het station. Dat de meerderheidspartijen duidelijk liever politieke spelletjes spelen dan een veiligere situatie te creëren voor de Hallenaars is bijzonder jammer. Weer een gemiste kans voor een veiligere stad”, besluit Pletincx.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is