Vanaf 2017 krijgt elke Hallenaar een sms bij noodsituaties

Op 30 november 2016, over deze onderwerpen: Benjamin Swalens, Gemeenteraad, Halle, Modernisering, Sven Pletincx

Inwoners van Halle zullen vanaf 2017 een sms krijgen in noodsituaties zoals bijvoorbeeld wateroverlast, giftige rook bij brand of onvoorziene verkeersproblemen. Dat beloofde schepen van informatica Nechelput aan N-VA Halle gemeenteraadslid Sven Pletincx. Aanleiding was een vraag van Pletincx om de burgers in Halle te informeren per sms bij noodsituaties.

Nechelput liet N-VA Halle gemeenteraadslid Pletincx weten dat Halle momenteel testgemeente is van het Be-Alert systeem dat minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon liet ontwikkelen. Dit systeem treedt vanaf 2017 in werking bij grote rampen, dreigend gevaar of terreuraanslagen.

Raadslid Pletincx drong er op aan dat Halle zelf een bijkomende investering zou doen om naast nationale rampen ook per sms te kunnen communiceren bij lokale problemen zoals een gaslek, brand of onvoorziene openbare werken. Volgens schepen Nechelput is zo’n bijkomende investering niet nodig omdat het Be-Alert systeem ook mag worden gebruikt voor lokale noodsituaties.

N-VA Halle gemeenteraadslid Sven Pletincx: “Snel en correct communiceren in noodsituaties kan levens redden. Een sms is hiervoor een gemakkelijke oplossing. Ik hoop dan ook dat Halle Be-Alert ook ten volle zal benutten voor de lokale communicatie.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is