Herinrichting Claesplein: N-VA vraagt rekening te houden met input handelaars

Bij veel handelaars ligt de herinrichting van het Claesplein moeilijk. Dat blijkt uit een rondvraag van N-VA-raadslid Eva Demesmaeker die de handelaars bezocht om hun mening te kennen.

 

“Vele handelaars steunen de plannen om het wildparkeren tegen te gaan. Ze zijn echter niet tevreden over het voorstel van het college. Dat het plein voor verkeer afgesloten wordt aan de zijde van de Stationsstraat valt bijzonder slecht. Het kost parkeerplaatsen in de straat zelf maar zal ook extra zoekverkeer met zich meebrengen in de Fonteinstraat,” zegt Eva Demesmaeker.

 

Het Claesplein in Lembeek is de spil van het dorp. Je vindt er niet alleen de kerk, er is ook nog heel wat handel aanwezig. Enerzijds horeca maar ook winkels en vrije beroepen. Achter de kerk is er nog de culturele kring en op en rond het plein wonen nog een pak mensen.

 

“Deze mix van activiteiten vraagt een doordacht parkeerbeleid. De handelaars waarderen de eerste aanzet maar willen toch nog een bijsturing. Er mag geen enkele parkeerplaats verloren gaan en best worden enkele parkeerplaatsen voor kortparkeren voorzien op het plein zoals in het centrum en op Sint-Rochus” weet Eva Demesmaeker.

 

Het verlies van parkeerplaatsen treft niet enkel handelaars maar ook de bewoners. Het zoekverkeer zal in de Fonteinstraat komen. De aanpassingen aan de doorgang tussen het Claesplein en de Stationsstraat bemoeilijken tevens de brandweertoegang.

 

“Het dorpsplein opwaarderen met wat groen kan zeker, maar laten we niet vergeten dat het de handelaars zijn die de moed hadden een zaak uit de grond te stampen en Lembeek mee tot leven te brengen en belastingen betalen. Het stadsbestuur kan dus best nog eens met de handelaars aan tafel gaan zitten om een gedragen oplossing uit te werken”, besluit Demesmaeker.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is