Meerderheid schuift factuur De Bres door naar volgende legislatuur

Op 21 augustus 2023, over deze onderwerpen: Financiën, Mobiliteit en openbare werken, Openbaar groen, Sport, Sven Pletincx
Sven Pletincx

Tijdens de bespreking van de jaarrekening heeft gemeenteraadslid Sven Pletincx de schepen van Financiën meer uitleg gevraagd over de financiële aspecten van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) De Bres. Hij hekelt dat het overgrote deel van de factuur zal worden gedragen door een volgende bestuursploeg in de volgende legislatuur.

28,6 miljoen wordt doorgeschoven

De huidige ramingen van de kosten voor het sportgebouw en de bovengrondse parkeertoren wijzen op een totale kost van 38,6 miljoen euro, en dit betreft nog oude cijfers uit 2021. Deze legislatuur is echter slechts 10 miljoen euro voorzien, wat resulteert in een verschuiving van minstens 28.6 miljoen euro naar de volgende legislatuur. “Drie kwart van de factuur wordt doorgeschoven en komt op rekening van de volgende bestuursploeg. Zo verkleint voor hen de budgettaire ruimte om beleid te voeren”, stelt Pletincx.

Discussie wordt niet gevoerd

Bij het aandringen op verduidelijking van de financiële plannen, deels opgenomen in de jaarrekening, werd de discussie op de gemeenteraad uitgesteld naar de toekomst Hierdoor blijven er nog heel wat vragen bestaan over het financiële aspect rond RUP De Bres. “Het is nu van cruciaal belang dat duidelijkheid wordt verschaft over de financiële planning, gezien de finale stemming over het RUP De Bres dit najaar op de gemeenteraad staat gepland”, besluit Pletincx.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is