N-VA Halle verzet zich tegen megaproject langs de Welkomstlaan

Op 18 maart 2024, over deze onderwerpen: Mark Demesmaeker, Rogier Lindemans

Openbaar onderzoek gestart voor project met 223 wooneenheden. N-VA Halle verzet zich tegen nieuwe grootschalige stadsontwikkeling met woonblokken tot 7 verdiepingen hoog!

De gemeenteraad keurde vorige maand het nieuwe PRUP (Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan) goed. Het plan belooft de bouw van grote appartementsblokken in Halle af te remmen. "Dit is op zich een positieve ontwikkeling waar onze partij al jarenlang voor pleit", zegt N-VA gemeenteraadslid Rogier Lindemans. "Echter, wat het College niet vermeldde in hun triomfantelijke communicatie, is dat ze verschillende uitzonderingen in het plan hebben opgenomen."

“Het viel me meteen op dat de zone naast de Welkomstlaan expliciet uit het PRUP was gelaten", vervolgt Lindemans. "Tijdens de gemeenteraad heb ik gevraagd wat precies het plan was voor dat gebied en waarom daar plotseling hoger gebouwd zou mogen worden. Ik kreeg alleen vage antwoorden van de bevoegde groene schepen, waaronder dat er misschien een school zou komen. Twee dagen na de gemeenteraad werd bekend dat er een openbaar onderzoek is gestart om op die plaats 223 wooneenheden te bouwen. Deze informatie had toch al lang bekend moeten zijn bij de schepen?”

Het project omvat 1 appartementsblok van 7 bouwlagen, 2 appartementsblokken van 6 bouwlagen, 3 appartementsblokken van 5 bouwlagen, 3 appartementsblokken van 4 bouwlagen, samen met een totale bebouwde oppervlakte van 6800 m². “Een megalomaan project dat de leefbaarheid van de omliggende woonwijken onder druk zal zetten," vindt Rogier Lindemans, "de ontsluiting zal immers via de Welkomstlaan, maar ook langs de Kromstraat gebeuren.”

“Laat het duidelijk zijn: we zijn niet tegen een beperkte ontwikkeling op die locatie, maar het project is opnieuw te grootschalig en met een te hoge dichtheid, net zoals eerdere projecten in Halle. Dit betekent ook al snel zo'n 500 extra inwoners in Halle, terwijl er al een groot tekort is aan plaatsen in kinderopvang en scholen. We pleiten al jaren voor een Halle op maat van de Hallenaren,” besluit N-VA lijsttrekker Mark Demesmaeker.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is