Nog steeds geen zekerheid over parkeertoren NMBS


Het is nog steeds erg onzeker dat de geplande parkeertoren van de NMBS aan het Nederhem in Halle effectief zal gerealiseerd worden. Dat vernam de Halse N-VA fractie via een parlementaire vraag. Volgens het antwoord op de vraag van parlementslid Wouter Raskin is er nog altijd geen beslissing genomen door het Investeringscomité van de NMBS.
De NMBS heeft wel al laten weten dat ze het project ondersteunt. Volgens de huidige plannen zullen er 330 parkeerplaatsen op drie bouwlagen worden voorzien. De totale kostprijs is geschat op 5,7 miljoen euro. Maar het project kan dus pas echt opstarten na een positieve beslissing van het Investeringscomité.
Volgens N-VA Halle fractieleider Wim Demuylder is het dus nog altijd een groot vraagteken of de parkeergarage er al dan niet komt. “En ondertussen blijft de zoektocht naar een parkeerplek de dagelijkse realiteit voor de talrijke pendelaars die vanuit Halle de trein nemen”, zegt Demuylder. Misschien moet men bij de stad al eens rekening beginnen te houden met een ‘worst-case scenario’ en zoeken naar alternatieve oplossingen”.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is