Wandelweg aan vijver van Essenbeek wordt doodlopend paadje

Op 10 augustus 2020, over deze onderwerpen: Mark Demesmaeker, Nelly Lanis, Vijver Essenbeek
vijver essenbeek 2019

De N-VA protesteert tegen het rooilijnplan dat momenteel ter goedkeuring ligt voor de vijver van Essenbeek. Dit plan zal resulteren in een doodlopend pad waarvoor de vijver mogelijk opnieuw moet verkleind worden stellen N-VA-raadsleden Nelly Lanis en Mark Demesmaeker die namens de N-VA-fractie bezwaar aantekenden.

 

“Dit plan realiseert geen verbinding tussen de Kasteelstraat en het Warandepark aangezien er zich 6 percelen bevinden tussen het perceel met de vijver en het Warandepark. Er is dan ook geen enkele garantie dat deze weg zal doorlopen van aan de vijver naar het Warandepark. Om een nuttige voetwegverbinding tot stand te brengen moet er tegelijkertijd een rooilijnplan worden gemaakt over die zes andere percelen”, stelt Nelly Lanis.

 

Het schepencollege hanteert volgens de N-VA een weinig vooruitziende houding. “Het stadsbestuur heeft hier alleen de belangen van de projectontwikkelaar gediend, niet die van de dorpsgemeenschap van Essenbeek. Dit rooilijnplan, met de ontbrekende schakel tussen Vijver en Warandepark, is een slag in het water en maakt van de weg aan de vijver een doodlopend straatje”, zegt Mark Demesmaeker.

 

Ook de opgelegde breedte van 1,60 m zal niet overal nageleefd worden. Oftewel zal men de vijver, zoals in het verleden reeds op controversiële wijze gebeurde, opnieuw moeten verkleinen oftewel zal men moeten een vlonderpad boven het water aanleggen. Geen van beide wordt echter vermeld in het plan.

 

De N-VA verwerpt ook de procedure van openbaar onderzoek. Deze stelde dat bezwaren ingediend moesten via een aangetekend schrijven. Het Vlaams decreet schrijft nergens voor dat bezwaren enkel via aangetekende schrijvens kunnen. Ook gewone schrijvens en digitaal moeten kunnen. Het is dan ook ongehoord dat het schepencollege een extra drempel inbouwt voor wie bezwaar wil indienen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is