14 dagen wachten voor afspraak met stadsdiensten

Op 7 juli 2017, over deze onderwerpen: Dirk Van Heymbeeck, Gemeenteraad, Halle, Mandataris, Modernisering

Wie niet wil aanschuiven aan het loket kan heel gemakkelijk én snel online een afspraak maken met de stadsdiensten. Tenminste, dat laat de stad niet zonder enige fierheid weten door middel van een grote promocampagne in alle bushokjes. ‘Op afspraak bent u steeds de nummer 1’ is de slogan.

“Alleen is de realiteit wel anders”, zegt N-VA Halle gemeenteraadslid Dirk Van Heymbeeck. “Wie een afspraak wenst te maken om bijvoorbeeld een rijbewijs af te halen of zijn identiteitskaart te vernieuwen moet vaak 14 dagen wachten.”

Toen de N-VA de bevoegde schepen Buelinckx hiermee confronteerde zei hij dat de burger voor echt dringende gevallen nog altijd ook gewoon kan bellen en dat er dan wel iets zal geregeld worden. “Maar dat kan toch zomaar niet”, vindt Van Heymbeeck. “Dit zet de deur wagenwijd open voor willekeur en voorkeursbehandelingen. De N-VA pleit ervoor om meer en sneller te investeren in informatica zodat de burger zijn documenten gewoon thuis zelf kan opvragen en afdrukken. Zo komt er meteen ook personeel vrij dat  ingezet kan worden voor de overige afspraken met de burger.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is