Beschikbaarheid CC ‘t Vondel voor lokale verenigingen verhogen

Op 5 november 2021, over deze onderwerpen: Cultuur, Eva Demesmaeker
eva demesmaeker cc 't vondel

De laatste jaren is ons inwonersaantal de lucht ingeschoten en bijgevolg is ook ons verenigingsleven groter geworden. “Voor sport is men druk bezig met nieuwe plannen voor het sportcomplex de Bres maar cultuur blijft in de kou staan”, vindt gemeenteraadslid Eva Demesmaeker.

Halle telt tal van carnavalsgroepen, dansscholen, muziek- en toneelverenigingen die jaarlijks hun evenementen en voorstellingen willen organiseren in CC ‘t Vondel. Sinds lange tijd is de beschikbaarheid van ons cultuurcentrum een groot probleem. CC ’t Vondel programmeert eigen voorstellingen. “Sommige trekken volle zalen, anderen trekken nauwelijks publiek”, weet Eva Demesmaeker

Cultuur moet er zijn voor iedereen, dus een breed aanbod is wenselijk. Al moet er wel nagedacht worden over de verhouding van de zaalbezetting. “Door de drukke programmatie van het CC ‘t Vondel krijgen lokale verenigingen steeds vaker te horen dat er geen plek is voor hun evenementen. Dat dwingt verenigingen op zoek te gaan naar een locatie buiten Halle in bv. Beersel of Tubeke”, stelt het N-VA-raadslid.

Reeds lange tijd is CC ‘t Vondel geen goede concertzaal noch een geschikte evenementenhal. Eva Demesmaeker vraagt een langetermijnvisie te ontwikkelen. In deze visie moeten echte cultuurliefhebbers en verenigingen elk hun plaats vinden.

Samenwerking is win-win voor beide partijen

Daarnaast wil Demesmaeker ook dat het Vondel in haar brochures ruimte voorziet om de activiteiten van de lokale verenigingen aan te kondigen. “De brochures van cc ’t Vondel bereiken heel Halle. Die publiciteit kan een booster zijn voor de evenementen van onze verenigingen. Het is een onrechtstreekse steun aan het verenigingsleven: meer publiek betekent immers meer inkomsten voor onze verenigingen,” weet Eva Demesmaeker.

Demesmaeker kiest er ook voor dat verenigingen voor hun ticketverkoop een beroep kunnen doen op CC ’t Vondel. “Dit is een win-win voor beide partijen. Door de tickets online aan te bieden snuffelen mensen ook tussen de voorstellingen van CC ’t Vondel. Zo bereikt het cultuurcentrum een doelpubliek dat misschien anders amper op de website van het cultuurcentrum terechtkomt”, besluit Demesmaeker.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is