N-VA tegen ontwerp bijgebouw historisch stadhuis

Op 18 maart 2021, over deze onderwerpen: Financiën, Gemeenteraad, Modernisering, Rogier Lindemans, Toegankelijkheid
aanbouw nieuw stadhuis

De N-VA kant zich tegen de nieuwe plannen voor de aanbouw aan het historisch stadhuis. “Dit is geen aanbouw meer maar een echt bijgebouw. Het is gewoon veel te groot”, zegt N-VA-raadslid Rogier Lindemans.

Raadslid Lindemans vraagt zich af waarom het bijgebouw zo groot moet zijn: “In het historisch stadhuis heeft men nu reeds onbenutte ruimte op de tweede en derde verdieping, waarvoor men nog momenteel nog geen invulling weet. Waarom moet men dan alweer extra ruimte creëren in dat bijgebouw?”

Of het gebouw mooi of lelijk is, hangt dikwijls wat af van persoonlijke smaak. Maar de inplanting van zo een groot bijgebouw achter het historisch stadhuis heeft heel wat nadelen. Het zicht op de achtergevel van het historisch stadhuis verandert ingrijpend. Ook het zicht en het licht op de achterliggende gebouwen en handelszaken gaat verloren.

Opmerkelijk is dat het prijskaartje van dit ontwerp helemaal niet bekend is. “Men heeft 2,5 miljoen voorzien in de begroting. Maar bij dit ontwerp is zelfs geen geraamde schatting van eventuele kostprijs. We weten dus niet hoeveel het zal kosten - meer zelfs, of het überhaupt wel financieel haalbaar is. Het is eigenlijk dus een discussie in het luchtledige”, besluit Lindemans.

De N-VA pleit ervoor de aanbouw, nodig voor de toegankelijkheid van het historisch stadhuis, kleinschalig te houden en te laten opgaan in een groot masterplan voor het hele Possozplein. Dit plein is immers volgens N-VA al jaren toe aan een grondige make-over.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is