Nieuw bestuur voor Jong N-VA Halle

Op 3 januari 2020
bestuur jong n-va

Jong N-VA Halle heeft een nieuw bestuur gekozen voor de komende twee jaar. Het telt zeven leden, waarvan twee verkozenen reeds in de gemeenteraad zetelen. Buizingenaar Siebren Portaels zal de komende twee jaar de afdeling leiden als voorzitter en legt hieronder zijn doelstellingen uit.

Het bestuur bestaat uit voorzitter Siebren Portaels, ondervoorzitter Arne Loosen, secretaris Jason Delrue, penningmeester Bert Derauw en bestuurslid Viktor Havaux. Ook gemeenteraadsleden Eva Demesmaeker en Sven Pletincx  behoren tot het kersverse bestuur.

Meer zeggenschap binnen de partij en de stad als jongere

“Nog geen twee jaar geleden zijn we met enkele enthousiastelingen dit project gestart”, zegt Siebren. “We hadden het gevoel dat de drempel tussen jongeren en de ervaren politici te groot was waardoor enkele goede, vernieuwende ideeën en bekommernissen van de jeugd niet tot bij de juiste personen terechtkwamen.”

Ondertussen is die kloof verkleind binnen de partij N-VA Halle en het stadscollege. Zo organiseren ze maandelijks jong N-VA bestuursvergaderingen en hebben ze het punt ‘Jong N-VA’ binnen de algemene bestuursagenda van de grote partij kunnen bemachtigen. Daarnaast zetelen ook enkele gemeenteraadsleden in  de jongerenafdeling. Hierdoor kunnen zij ook hun ideeën en bekommernissen uitwisselen met het stadscollege.

Meer naar buiten komen met de jongerenpartij

Jong N-VA Halle wil blijven fungeren als een ideale eerste stap in de politiek voor jongeren. Het nieuwe bestuur wil de werking van de voorbije jaren versterken. Ze gaan met de jongeren deelnemen aan vele activiteiten in en rondom Halle, georganiseerd door N-VA & Jong N-VA. Eveneens zullen ze hun Halse N-VA-raadsleden steunen door zoveel mogelijk aanwezig te zijn in de gemeenteraad. Hun eigen georganiseerde evenementen beperken ze tot 1 à 3 activiteiten per jaar, maar deze zullen wel opvallen.

Als voorzitter van Jong N-VA wil Siebren naar eigen zeggen naast het stimuleren van een rationeel en realistisch politiek denken, voornamelijk een gemeenschapsgevoel creëren bij de jeugd. “We willen samen plezier blijven maken en werken als team”, benadrukt Siebren. “Dat wordt soms vergeten in de politiek.”

Nieuw jong talent aantrekken

De bestuursploeg wil nieuw jong talent aantrekken en laten ontplooien om bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen mee te ijveren voor de realisatie van het N-VA-programma. Ze zullen de komende jaren meer promomateriaal gebruiken om hen bekender te maken in de stad Halle. “Omdat we streven naar een evenredige genderverdeling binnen onze jongerenpartij, zal onze focus op jong talent in het eerste jaar voornamelijk op jongedames liggen”, zegt de voorzitter. “Momenteel bestaat onze jongerenpartij uit 6 jongemannen en slechts uit 1 jongedame.”

Ben jij ouder dan 15 jaar en jonger dan 31 jaar oud, wonend in Halle, en wil je kennismaken met de politiek en de partij N-VA? Goed nieuws! Je kan deel uitmaken van de jongerenpartij Jong N-VA Halle door eenvoudigweg een mail te sturen naar voorzitter Siebren, siebren.portaels [at] n-va.be. Hij zal je uitnodigen om deel te nemen aan een Jong N-VA-bestuursvergadering en een gemeenteraad. Achteraf beslis je zelf of je wilt toetreden bij hen. Voor meer info kan je terecht op de website van N-VA Halle, of op de Facebookpagina Jong N-VA Halle.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is