RUP De Bres moet bereikbaarheid garanderen

Op 4 december 2023, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

N-VA steunt de doelstellingen rond stadvernieuwing met ontharding en vergroening. Halle is een handelscentrum dat dringend nood heeft aan een heropleving. Het openleggen van de Zenne kan hiertoe ook bijdragen en kan een troef zijn. Sinds de voorlopige goedkeuring werden onze bezorgdheden wat betreft het aantal parkeerplaatsen grotendeels weggenomen net zoals onze bezorgdheden over voldoende ruimte voor carnaval, evenementen, markt en kermis. Ook het feit dat de timing ervoor zorgt dat sporten altijd mogelijk zal blijven, is positief.

Fractieleider Jeroen Hofmans: “Het grote pijnpunt blijft natuurlijk de bereikbaarheid, deze moet absoluut gegarandeerd blijven. Maar het opbreken van de Slingerweg en de onduidelijkheid over de in- en uitvalswegen blijven een groot vraagteken. Een actuele mobiliteitsstudie is op komst maar ontbreekt momenteel, hetgeen een gemiste kans is.”

We willen dit project echter niet tegenwerken want stilstand is geen optie, we moeten vooruit. Ons handelscentrum heeft dringend zuurstof nodig. Dit RUP kan deze nodige zuurstof bieden maar onze bezorgdheden rond mobiliteit blijven overeind.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is