Wereldvreemde meerderheid wil gemeenteraad laten doorgaan.

Op 17 maart 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Gezondheid, Halle
piramide Oudstrijdersplein

Wanneer gans het land oproept om niet meer naar buiten te komen denkt deze wereldvreemde meerderheid eraan om toch een gemeenteraad te organiseren. Reeds maandag was er unanimiteit bij alle oppositiepartijen, waaronder de grootste partij van de stad, om de gemeenteraad te verplaatsen naar een latere datum. Maar de meerderheid twijfelt nog. De N-VA betreurt dat de voorzitter van de gemeenteraad het niet nodig vond om vooraf de partijen van de oppositie te raadplegen over hun standpunt inzake het organiseren van een raden en commissies.

Het stadsbestuur vraagt aan Halse verenigingen om hun werking op te schorten, maar geeft eigenlijk zelf niet het goede voorbeeld door deze gemeenteraad te laten doorgaan. Op de website schrijft de stad zelf: ‘Ook alle activiteiten van andere organisaties en verenigingen worden geschrapt (yoga, kookworkshops, vergaderingen, …) Lokalen kunnen voorlopig niet gehuurd of gebruikt worden door externe organisaties tot 3 april.’ Toch rekent men erop dat de gemeenteraadsleden vandaag buiten komen om te vergaderen.

Onder die gemeenteraadsleden zitten verschillende leerkrachten die dagelijks in contact komen met duizenden leerlingen en honderden collega’s. Misschien is een van hen wel besmet en zorgt deze persoon voor een verdere verspreiding en besmetting. Het lijkt wel of het schepencollege zichzelf immuun waant voor het coronavirus.

Vele plaatselijke verenigingen hebben wél hun verantwoordelijkheid genomen en hun werking opgeschort. Niet evident, want door bijvoorbeeld repetities of danslessen af te gelasten, komt ook hun jaarlijkse toonmoment, een concert of dansshow, onder tijdsdruk te staan en moeten deze misschien ook geannuleerd worden. Ook debatten en vergaderingen gaan niet door, op advies van hogerhand, maar ook van de stad. De N-VA stelt dus voor de gemeenteraad vanavond uit te stellen. Het coronavirus kan niet onderschat worden en moet op alle mogelijke manieren bestreden worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is