Uniforme afvalzak resulteert in twee keer zo dure GFT-zak

Op 29 november 2019, over deze onderwerpen: Eva Demesmaeker
GFT-zak

De stad en Intradura gaan voor een uniforme restafval- en GFT-zak. De prijs van de restafvalzakken zal lichtjes dalen met ongeveer 0,20 euro. De prijs van GFT-zakken daarentegen gaat maal drie. Een GFT-zak kost voortaan 0,83 euro in plaats van 0,40 euro. “Dit gaat mensen tegenhouden hun afval te sorteren,” zegt N-VA-raadslid Eva Demesmaeker.
 

“N-VA vindt het positief dat alle inwoners uit de buurt een uniforme zak zullen hebben. Dit vergemakkelijkt de aankoop over de gemeentegrenzen heen. Ook de lichte prijsdaling van restafvalzakken en een groter aanbod naar volume toe zijn positief”, zegt raadslid Eva Demesmaeker.

De N-VA heeft wel een probleem met de enorme stijging van GFT-zakken. “Doordat een GFT-zak in de toekomst bijna dezelfde prijs zal hebben als een restafvalzak zullen mensen minder geneigd zijn hun afval te scheiden,” weet Eva Demesmaeker.

Inwoners kunnen al enige tijd aan verminderd tarief een compostvat of –bak via de stad aanschaffen. “Maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Het is niet eenvoudig en dus zal men terug opleiding moeten aanbieden. Voor mensen op een appartement is composteren onmogelijk”, besluit Eva Demesmaeker.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is