Betaalbaar wonen in eigen streek dankzij Vlabinvest

Op 14 maart 2022, over deze onderwerpen: Mark Demesmaeker

Vlabinvest en woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei realiseerden een nieuwbouw in Molenborre in Halle. Het gebouw omvat 15 betaalbare huurappartementen voor (kleine) gezinnen met gemiddelde inkomens. Vlabinvest is een agentschap van de provincie Vlaams-Brabant dat betaalbare en degelijke huur- en koopwoningen aanbiedt. Het hanteert een voorrangsregel voor mensen
die een band met de streek kunnen aantonen. Zo dringt Vlabinvest het verdringingseffect of de verfransing die gepaard gaat met hoge vastgoedprijzen in de Vlaamse Rand terug.

 

Korting op markthuurwaarde

Gemeenteraadslid en senator Mark Demesmaeker: “Het nieuwbouwproject Molenborre omvat 15 huurappartementen boven een commerciële ruimte. De 15 appartementen worden verhuurd met een korting op de markthuurwaarde. Hierdoor blijven ze betaalbaar voor gezinnen met een gemiddeld inkomen.”
 

Wonen in eigen streek

“Want betaalbaar wonen is een uitdaging voor vele gezinnen, zeker in gemeenten dicht bij Brussel”, vult Gunther Coppens aan, gedeputeerde voor Wonen en Vlabinvest.

“Via de voorrangsregeling van Vlabinvest krijgen kandidaten die geboren en getogen zijn in Halle of omstreken een streepje voor en kunnen ze blijven wonen in hun eigen streek.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is