Bedenkingen N-VA bij samenwerkingsovereenkomst FP Halle-Gooik

Op 12 september 2019, over deze onderwerpen: Evenementen, Financiën, Sport, Wim Demuylder

N-VA Halle heeft bedenkingen bij de samenwerkingsovereenkomst met Futsal Project Halle-Gooik. Volgens het reglement toelage voor sportkampioenschappen komt een Halse sportclub één maal om de vijf jaar in aanmerking voor een toelage. Dit reglement is er in 2016 gekomen om iedere sportclub en sporttak op gelijke voet te behandelen en is zo voorzien in het budget van de stad.

Vermits Futsal reeds vorig jaar van het reglement kon genieten werd dit jaar gekozen voor een samenwerkingsovereenkomst en werd er bovenop de reeds aanzienlijke logistieke ondersteuning nog een extra nominatieve toelage van 3.000 euro toegekend. Hiervoor is een budgetwijziging nodig.

Futsal Project Halle-Gooik wil tot de Europese top behoren in het zaalvoetbal. Deze mensen mogen een droom hebben maar moet de Halse belastingbetaler hiervoor elk jaar opnieuw opdraaien? Wat kost dit uiteindelijk aan onze stadskas?

De N-VA-fractie heeft zich dan ook onthouden. Wij zijn niet tegen de organisatie van dit evenement maar vragen dat de bestaande reglementen gelden voor alle clubs.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is