U bent hier
Extra kosten bij realisatie sociaal restaurant Halle
Bij het toewijzen van een uitbater voor het sociaal restaurant in ’t Vondel viel de keuze op een zeer ambitieuze partner. Om de vooropgestelde 125 maaltijden per dag te kunnen serveren eiste die meteen aanpassingen aan de keuken. Kostprijs ruim 146 000 euro. Deze uitgaven zouden gedragen worden door de stad. “Maar de stad laat nu weten geen tijd te hebben voor de installatie van de aangepaste keuken, bij het OCMW hetzelfde verhaal,” zegt N-VA Halle OCMW-raadslid Benjamin Swalens. “Resultaat: men moet beroep doen op een externe firma. Extra kostprijs: dik 20 000 euro, op te hoesten door de Halse belastingbetaler.”
Intussen hebben de stad en het OCMW ook beslist om elk 37 500 euro subsidie te geven om zo de prijzen laag te houden voor mensen die het minder breed hebben.
“N-VA Halle heeft dit project altijd gesteund en koken kost natuurlijk geld, maar de extra facturen voor de keuken liggen ons wel bijzonder zwaar op de maag”, zegt Swalens.