Gevaarlijke situaties op skatepark de Bres.

Op 26 juni 2020, over deze onderwerpen: Benjamin Swalens, Gemeenteraad, Halle, Jeugd, Sport
Benjamin Swalens skatepark de bres

 

N-VA-raadslid Benjamin Swalens stelt zich vragen bij de gevaarlijke situatie op het skatepark De Bres. Het overgrote deel van de gebruikers draagt onvoldoende beschermende kledij. Nochtans is het dragen van hoofd-, knie-, pols- en elleboogbescherming verplicht. Dat staat zo in het reglement dat door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Hij kaartte de problematiek aan op de gemeenteraad maar is ontgoocheld in het antwoord van het schepencollege. Deze vinden het afdwingen van de veiligheid op het skatepark niet echt prioriteit.

 

“De stad weet dat de regels niet gevolgd worden maar het schepencollege aanziet het niet als een prioritair probleem. Vreemd want in het reglement verbindt de stad zich er ook toe de toepassing van het reglement af te dwingen door fysieke controle of camerabewaking. Maar dat gebeurt niet. Er is geen controle zelfs niet toen het skatepark na corona heropende onder toezicht. Men had de toezichter niet de opdracht gegeven de jongeren aan te spreken op het gebrek aan beschermende kledij. Dat was nochtans een kleine moeite. Deze lakse houding van de stad creëert een potentieel gevaarlijke situatie. Eén slechte val kan een blijvend letsel veroorzaken waar de skater de rest van zijn leven last van heeft”, zegt Benjamin Swalens.

 

De stad zelf wil inzetten op sensibiliseren en opleiding. “Op zich geen slechte zaak maar dit komt te laat. De vakantie begint binnen enkele dagen. Hoe gaat de stad dan nu nog een sensibiliseringscampagne opzetten?”, vraagt Swalens zich af. Hij stelt voor meer te controleren ter plaatse en de jongeren aan te spreken op hun gebrek aan bescherming. “Men hoeft niet direct te beboeten. Men kan gewoon de jongeren zonder beschermkledij verplichten de piste te verlaten tot ze in regel zijn,” besluit Swalens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is