Groen parkeerbeleid finale doodsteek voor Halle

Op 14 september 2020, over deze onderwerpen: Financiën, Mobiliteit en openbare werken, Wim Demuylder
parkeerboete

N-VA Halle is niet te spreken over de manier waarop de Halse meerderheidspartijen het nieuwe parkeerbeleid al gaat lanceren via de pers en sociale media alvorens de gemeenteraad hierbij te betrekken.

Het voorliggende plan, volgens recente persberichten intussen blijkbaar al aangepast, draagt een groene stempel en wil van Halle een autoluwe stad maken. Het komt er op neer dat gans de zone van het historische ei, inclusief parking De Bres, betalend zal worden. Daarbovenop worden de randparkings Nederhem (zwembad) en Welkomstlaan ook betalend. Sint-Rochus wordt een blauwe zone. Enkel parking de Gooikenaar blijft als enige randparking gratis. Ook voor de bewonerskaarten zal men voortaan moeten betalen. Voor een tweede kaart zelfs 100 euro.

“In het plan worden alle parkings stadsparkings, ook al liggen ze ver buiten het handelscentrum. Een performant parkeerbeleid moet naast stadparkings ook voldoende gratis randparkings op wandelafstand voorzien. Die ontbreken in dit plan” aldus N-VA raadslid Wim Demuylder.

N-VA vreest dat het voorgestelde parkeerbeleid onze stad verder zal laten doodbloeden. Mensen laten onze stad al links liggen omwille van het gebrekkige parkeerbeleid. Nu daarbovenop nog moeten betalen zal nog meer mensen wegjagen naar bestemmingen waar men vlotter en goedkoper kan parkeren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is