Halle 1500 paaltjes: gemeenteraad volgt N-VA in vraag naar evaluatie

Tijdens de gemeenteraad van oktober stelde N-VA Halle gemeenteraadslid Sven Pletincx (N-VA) voor om een evaluatie te houden van de naar schatting 1 500 paaltjes in Halle. Pletincx vroeg zich af of die paaltjes nog wel een esthetische en/of verkeerstechnische functie vervullen.

“Auto’s rijden regelmatig tegen de paaltjes met heel wat schade aan zowel de stadsinfrastructuur als aan de auto’s tot gevolg. De paaltjes moeten ook telkens opnieuw hersteld worden, op kosten van de Halse belastingbetaler. De ongevallen zijn trouwens vaak te wijten aan het feit dat de paaltjes nauwelijks zichtbaar zijn vanuit voertuigen.”

N-VA Halle stelt voor om te evalueren waar de paaltjes nog echt noodzakelijk zijn en de overbodige waar dit kan te verwijderen. Voor paaltjes die een verkeerstechnische functie hebben moet gekeken worden naar betere alternatieven. Pletincx vraagt ook meer uniformiteit want momenteel staan er nog heel wat verschillende types paaltjes in de Halse straten.

Burgemeester Pieters gaat in op de vraag van het N-VA gemeenteraadslid, maar liet wel verstaan dat dat niet voor meteen zal zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is