Halle enkel op papier kindvriendelijke stad

Op 25 januari 2018, over deze onderwerpen: Evenementen, Gemeenteraad, Halle, Jeugd, Jong N-VA Zenneland, Mandataris, Sven Pletincx

Het Halse stadsbestuur heeft zijn zinnen gezet op het behalen van het label ‘Halle Kindvriendelijke Stad’. Een idee dat ook N-VA Halle gemeenteraadsleden Rogier Lindemans en Sven Pletincx absoluut genegen zijn.

“Alleen dekt de vlag in dit geval allesbehalve de lading. Je moet weten dat het label toegekend wordt op basis van een theoretisch actieplan, niet op basis van concrete realisaties. Uit objectieve cijfers weten we dat Halle nog ver van kindvriendelijk is. Om maar enkele voorbeelden te geven: er zijn te weinig plaatsen in de kinderopvang en in de scholen, onze kinderen voelen zich allesbehalve veilig in het verkeer en ook op het vlak van het vrijetijdsaanbod voor jongeren scoort onze stad eerder zwak. Halle op dit moment een kindvriendelijke stad noemen lijkt ons dus een beetje van de pot gerukt. En wat ons bovendien nog het meest stoort is dat de huidige meerderheid binnenkort kan uitpakken met een mooi label, maar al het werk om dat label ook effectief waar te maken doorschuift naar de volgende bestuursploeg.

Het is, om een kleine vergelijking te maken, alsof een student op vele vakken een onvoldoende haalt, maar toch een diploma krijgt omdat hij van plan is om in de toekomst beter zijn best te doen. Noem het wat ons betreft dus gerust een platte verkiezingsstunt, want de uitreiking gebeurt niet toevallig 3 maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is