Halse grondplannen zomaar online te bekijken op publiek omgevingsloket

Op 11 april 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Halle, Mandataris, Modernisering, Sven Pletincx, Verkiezingen 2018

Tijdens de gemeenteraad kaartte N-VA Halle gemeenteraadslid Sven Pletincx een ernstige inbreuk op de privacy van de Hallenaren aan. Via het publiek omgevingsloket waren grondplannen van huizen vrij te bekijken. Op dat publiek omgevingsloket kan je normaal gezien enkel de kerngegevens van lopende openbare onderzoeken en vergunde dossiers bekijken en heb je ook de mogelijkheid om een bezwaar of beroep in te dienen. 
 
“Maar de Halse grondplannen en foto’s bevatten alle info van de woning, meer bepaald de ligging van de slaapkamer, badkamer, … en ook de locatie en afmetingen van de ramen,” zegt Sven Pletincx. “Dat zijn gegevens die nooit publiek beschikbaar mogen gemaakt worden. Iedereen die dat wil kon deze plannen zo maar downloaden en afdrukken. Mensen met slechte bedoelingen konden zo zonder al te veel moeite gevoelige informatie downloaden. Daarenboven wordt hier duidelijk de privacy en het auteursrecht geschonden en riskeert men een nietigverklaring van het gevoerde openbaar onderzoek. Slechte punten dus voor het stadsbestuur,” besluit Pletincx.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is