Mark Demesmaeker kandidaat-burgemeester 2018: nieuwe ambitie en leiderschap voor Halle

Mark Demesmaeker kandidaat burgemeester 2018

Het bestuur van de N-VA afdeling van Halle heeft gemeenteraadslid en Europees parlementslid Mark Demesmaeker unaniem aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. N-VA heeft de ambitie om in Halle de grootste fractie te blijven en schuift Mark Demesmaeker dan ook uitdrukkelijk naar voor als kandidaat-burgemeester. Als de Hallenaar het wil, verlaat Demesmaeker het Europees niveau en stelt hij zich de volgende jaren volledig ten dienste van Halle.

Na 24 jaar heerschappij van dezelfde burgemeester snakt Halle naar een alternatief. Halle heeft nieuwe ambitie en leiderschap nodig. Leiderschap dat de problemen durft benoemen en aanpakken:

  • Halle staat stil en kreunt onder de parkeerdruk
  • Het Halse handelscentrum snakt naar adem
  • Halle wordt onveilig en oogt niet proper meer
  • Halle heeft een torenhoge belastingdruk
  • Halle verfranst en wordt een Brusselse ‘banlieu’
  • Halle verstikt door de bouwwoede en gebrek aan groen

Mobiliteit, lokale economie, veiligheid, en groenbeleid worden dan ook kernpunten in ons programma.

De Hallenaren zijn niet vergeten hoe in de vorige verkiezingsnacht een loopje werd genomen met hun stem en met de democratie in Halle. Toen kon Dirk Pieters nog maneuvreren door de verliezers van de verkiezingen samen te brengen. Deze keer kunnen de Hallenaren daar een stokje voor steken.

Mark Demesmaeker: “Het is Pieters of ik. De Hallenaar heeft een echte keuze: ofwel nog eens 6 jaar hetzelfde, ofwel de ommezwaai. De voorbije jaren hebben we oppositie gevoerd. Kritisch maar constructief. De coalitie van verliezers ging daar vaak op een verkrampte manier mee om. In 2018 kan de Hallenaar ervoor zorgen dat men niet meer buiten ons om kan.”

Mark Demesmaeker is naast oppositieraadslid in Halle ook Europees Parlementslid voor N-VA en was voordien Vlaams parlementslid. In het Europees parlement specialiseert hij zich onder andere in milieuthema’s en hij laat er zich opmerken en internationaal respecteren als één van de actiefste parlementsleden. Halle heeft de luxe om een parlementslid te hebben die zijn rijke nationale én internationale ervaring ter beschikking wil stellen van zijn eigen stad. Dit is dan ook een gouden kans voor de stad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is