Meerjarenplan een farce

Op 20 december 2016, over deze onderwerpen: Financiën, Gemeenteraad, Halle

N-VA Halle trekt aan de alarmbel naar aanleiding van het budgetbeleid van de stad.

“Nauwelijks drie jaar geleden klonk het dat de stadsfinanciën er niet rooskleurig voorstonden en werd er met veel dramatiek gesnoeid in de uitgaven”, zegt N-VA Halle fractieleider Wim Demuylder. “Daarbovenop kregen de bewoners een buitensporige verhoging van de opcentiemen door hun strot geramd. Maar vandaag klinkt het opeens dat de zaken genormaliseerd zijn en worden de geldkranen opengezet. Zo is er plots opnieuw geld voor een aanzienlijke uitbreiding van het personeelsbestand. Een echte farce!”

In vergelijking met het meerjarenplan van vorig jaar stijgen de geplande exploitatie uitgaven voor 2017 met bijna 4% of 1,6 miljoen euro. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de autofinanciering op het einde van de rit in 2019.

“De hoerastemming van deze meerderheid doet mij vrezen voor de toekomst. Indien we niet opletten riskeren we dat de Hallenaar in 2020 opnieuw een gepeperde rekening zal voorgeschoteld krijgen” zegt Demuylder.

Belastingverlaging is druppel op een hete plaat

Voor N-VA Halle is de aangekondigde belastingverlaging dan ook een druppel op een hete plaat die enkel dient om het falen van het huidige beleid te camoufleren.

“Zelfs na deze tweede zogezegde daling van de belastingen blijft de belastingdruk ruim boven het Vlaamse gemiddelde” besluit Demuylder.

N-VA zal de gemeenteraad voorstellen om de gemeentebelastingen terug te brengen naar 7,2% en de opcentiemen naar 1.400.  Enkel dan kan men opnieuw spreken van een normale fiscale druk voor Vlaanderen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is