N-VA Halle geeft parkeerbeleid een onvoldoende

De lange termijnvisie van de huidige meerderheid met betrekking tot het parkeerbeleid van de stad beperkt zich vandaag tot de bouw van een ondergrondse stadsparking aan De Bres en het optrekken van de capaciteit van de stadsrandparkings op de sites stadsmagazijn en Gooikenaar.
 
Voor N-VA Halle is deze visie veel te weinig ambitieus. “Voor onze handelaars in de binnenstad is het niet vijf voor maar vijf na twaalf,” zegt N-VA Halle voorzitter Mark Demesmaeker. “Het gebrek aan voldoende stadsparkings is één van de voornaamste oorzaken. Heel wat steden hebben dit al heel lang ingezien en hebben ondergrondse parkings dichtbij of onder hun handelscentrum. Helaas heeft Halle deze boot compleet gemist. En ook aan een performant parkeergeleidingssysteem heeft de huidige meerderheid totaal niet gedacht.”
 
N-VA Halle wil de capaciteit van het stadsparkeren verdelen over minstens twee parkings. Naast de ondergrondse parking aan De Bres moet ook de piste van een parking onder het Oudstrijdersplein deel uitmaken van de lange termijnvisie. En ook een parkeertoren op de Leide is een optie die zeker moet bekeken worden. Een parkeertoren is vaak goedkoper en kan multifunctioneel opgevat worden.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is