Stadsbestuur vergeet mensen in armoede bij Halle trakteert-bon

Op 5 juni 2020, over deze onderwerpen: Benjamin Swalens, Gemeenteraad, Lokale economie
armoede

De Halle trakteert-bon heeft een minimumaankoopprijs van 25 euro. “Te hoog voor vele mensen in armoede”, zegt N-VA-raadslid Benjamin Swalens. “Zij kunnen niet genieten van de traktatie van de Stad Halle. De bon is asociaal.”

“Een bon kost minstens 25 euro, een rol vuilniszakken kost 18,80 euro. Door de buurtwerking in Windmoleken en Vogelweelde worden vuilniszakken per stuk verkocht omdat bepaalde mensen niet genoeg geld hebben om een hele rol in een keer aan te kopen. Deze mensen hebben geen 25 euro op overschot om een Halle trakteert-bon te kopen. De minimumaankoopprijs van 25 euro is voor hen veel te hoog”, zegt Benjamin Swalens.

Swalens besluit dan ook dat de stad Halle trakteert maar niet aan de mensen in armoede. “Net zij zijn vaak het grootste slachtoffer van de economische crisis die Corona teweegbrengt. Het is dan ook onbegrijpelijk dat uitgerekend deze mensen door een actie van het stadsbestuur uit de boot vallen. Dat maakt de Halle trakteert-bon een bij uitstek asociale bon”, zegt Swalens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is