Verdaging Halse gemeenteraad - Geen afspraken met N-VA!

Op 3 oktober 2017

De verdaging van de recentste gemeenteraad bij gebrek aan een meerderheid krijgt een merkwaardig politiek staartje. Burgemeester Pieters beweert dat er met de N-VA was afgesproken om de agenda toch gewoon af te handelen maar dat N-VA zijn woord niet heeft gehouden. 

N-VA Halle betreurt deze leugenachtige uitspraak en stelt duidelijk dat er geen afspraken werden gemaakt over het leveren van een meerderheid. N-VA Halle reageerde een paar maanden geleden wél positief op de vraag om uitstel van de gemeenteraad omwille van het belangrijke waterdossier. Maar er was op geen enkel moment een specifieke vraag om een meerderheid te leveren indien nodig.

N-VA Halle fractieleider Wim Demuylder: “Er ons van beschuldigen geen woord te houden is er ver over. Voor alle duidelijkheid: het is niet de N-VA die er in 2012 voor gekozen heeft om met een nipte meerderheid te gaan besturen. Zo’n nipte meerderheid is gewoon om problemen vragen en dat blijkt nu ook.  N-VA Halle heeft in elk geval zijn verantwoordelijkheid genomen en er mee voor gezorgd dat de waterbedeling in Halle met een ruime meerderheid werd goedgekeurd.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is