Weldra verzorgingstafels in alle Halse openbare gebouwen

Op 27 juni 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Halle, Jeugd, Sven Pletincx, Toegankelijkheid, Verkiezingen 2018

N-VA Halle gemeenteraadslid Sven Pletincx stelt voor om opklapbare verzorgingstafels te voorzien in alle stedelijke openbare gebouwen. Daarnaast moet er ook een pictogram komen om de aanwezigheid van zo’n tafel aan te geven. Het gaat om tafels waarop ouders hun baby en peuters op een comfortabele manier kunnen verversen en verzorgen. Tijdens de gemeenteraad werd het voorstel, weliswaar geamendeerd door de meerderheid, goedgekeurd.

Raadslid Pletincx: “Als jonge papa heb ik zelf mogen ondervinden hoe moeilijk het is om een geschikte plek te vinden om de luier van mijn zoon te verversen. Dit is een kleine investering om onze openbare gebouwen ook effectief kindvriendelijk te maken.”

Pletincx is ook blij dat de meerderheid speelt met het idee van luiertafels in bepaalde openbare gebouwen en dit heeft opgenomen in de visietekst Kindvriendelijke Stad. “Toch hoop ik dat deze visietekst geen dode letter blijft en dat de verzorgingstafels ook concreet worden. Dit mag niet louter bij aankondigingspolitiek blijven. Ik kijk dan ook uit naar de verdere uitvoering van dit voorstel,” besluit Pletincx.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is