Zwakke weggebruiker in de kou tijdens schaatspiste

Op 30 november 2018, over deze onderwerpen: Halle, Mobiliteit en openbare werken, Sport, Toegankelijkheid, Wim Demuylder

Begin deze week is gestart met de opbouw van de schaatspiste op het Halse stationsplein. Deze piste zorgt elk jaar voor veel schaatsplezier bij de Hallenaren. Maar voor de zwakke weggebruikers betekent de komst van de schaatspiste ook de start van een periode met heel wat ongemakken. Bij gebrek aan een degelijke en veilige omleiding moeten ze zich tijdens de op- en afbouw van de tent een weg banen tussen de werken op de werf. En eens de tent er staat is het zoeken naar de meest veilige passage. Fietsers moeten zich tijdens deze donkere maanden mengen in het drukke spitsverkeer van de Vandepereboomstraat of slalommen tussen voetgangers en obstakels.

N-VA Halle gemeenteraadslid Wim Demuylder: “De schaatspiste staat er nu al enkele jaren maar bij de stad is men nog steeds niet in staat om voor een degelijke en veilige omleiding te zorgen voor de zwakke weggebruiker. De talrijke pendelaars worden nu gewoon aan hun lot overgelaten. Nochtans zou een veilige omleiding heel wat ongemakken bij de zwakke weggebruiker kunnen voorkomen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is