Circulatieplan Sint-Rochus: stad houdt rekening met opmerkingen N-VA

N-VA Halle stelt met genoegen vast dat de stad rekening gehouden heeft met een aantal van haar suggesties bij de aanpassingen aan het circulatieplan van Sint-Rochus.

N-VA Halle had o.a. aangedrongen op aanpassingen aan de fietsoversteek ter hoogte van de bakker, de stopborden aan het kruispunt van het Kardinaal Mercierplein met de Edmond Nerincxstraat en het afblazen van het betalend parkeren op Sint-Rochus.

N-VA Halle wijst er wel op dat er ook in de toekomst nog aanpassingen zullen nodig zijn. Vooral het toegenomen verkeer in een aantal straten zoals o.a. de Albertstraat en het parkeerbeleid zullen nog verder onder de loep genomen moeten worden. Ook de zeer slechte staat van vele straten en de knip in de Biezeweide moet de nodige aandacht blijven krijgen.

N-VA Halle gemeenteraadsleden Nelly Lanis en Wim Demuylder blijven er ook op aandringen om het gedeelte fietsstraat in de Albertstraat met een paar meter te verlengen zodat het kruispunt met het Kardinaal Mercierplein ook deel zou uitmaken van de fietsstraat. Dit zou het zowel voor fietsers als autobestuurders veel duidelijker én veiliger maken.

N-VA Halle fractieleider Wim Demuylder: “De vele reacties, zowel positieve als negatieve, tonen duidelijk aan dat er iets moest gebeuren aan het drukke en vaak onveilige verkeer in de Sint-Rochuswijk. De nu doorgevoerde aanpassingen zorgen alvast voor een verbetering van bepaalde situaties maar in de toekomst zullen nog meer aanpassingen noodzakelijk zijn. Wij houden in elk geval een vinger aan de pols”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is