Waterspeeltuin en ligweide: grote investering op slechte locatie

Op 28 april 2021, over deze onderwerpen: Benjamin Swalens, Financiën, Gemeenteraad, Openbaar groen, Sven Pletincx
waterspeeltuin

Het stadsbestuur voorziet een waterspeeltuin en ligweide op de kleine groenzone onmiddellijk grenzend aan het zwembadgebouw. De investering wordt geschat op bijna 300.000 euro.

 

“Veel geld voor een ontspanningsruimte op zulk een slechte locatie. De ligweide met waterspeeltuin zal gelegen zijn naast de straat, in een stenen vlakte grenzend aan het zwembadgebouw geprangd in lawaai tussen drukke spoorlijnen en de fabrieken van molens De Dobbeleer. Daarbovenop komt dan nog in de onmiddellijke omgeving de gigantische bouwwerf van het NMBS-parkeergebouw.

Is er echt geen betere locatie in Halle denkbaar om deze grote investering te doen?”, vraagt N-VA-raadslid Benjamin Swalens zich af.

 

“In tijden dat droogte meer en meer frequent zal optreden, gaat Halle een waterspeeltuin installeren. Een niet onaanzienlijk deel van het water zal verdampen waardoor deze speeltuin niet bepaald duurzaam zal zijn, ondanks dat er een circulair watercircuit wordt geïnstalleerd. Eén van de meeste verharde pleinen van onze stad wordt verder verhard. En dit door een bestuur dat graag wil inzetten op ontharding. ‘Practice what you preach, beste stadsbestuur’, aldus gemeenteraadslid Sven Pletincx.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is